05 Nisan 2023

Bugünlerde

5 Nisan 2023 Çarşamba

NYT'de Alan Light'ın 31 Mart tarihli makalesinin başlığı: "How Cold War Politics Destroyed One of the Most Popular Bands in America."

60'larda büyük bir çıkış yakalayan Blood, Sweat & Tears grubunun ABD Dışişleri Bakanlığı finansmanıyla Avrupa turnesine çıkmasının ardından nasıl "propaganda piyonu" olarak görülmeye başlandığını, nitekim bu suçlamanın da aşağı yukarı doğru olduğunu, çok çok iyi bir müzik grubunun bu şekilde nasıl götü başı dağıtarak sahneden silinip ulutulduğunu anlatıyor.

Dönem Soğuk Savaş dönemi ve ABD ordusu Vietnam mesaisinde.

Demek o dönemin "yandaşları" Blood, Sweat & Tears grubunu kurtaramamış.

Bizde kurtaracak mı?

Türkiye ne bir iç savaş yaşadı ne de Kıbrıs meselesi dışında majör bir sınırötesi operasyon. Ordunun Irak ve Suriye'deki varlığı, onca şehide rağmen "kutsal vatan" uğruna kabul edildi çoğunluk tarafından.

20 küsur yıllık Erdoğan döneminde iktidar desteğiyle çarkını döndüren çok sanatçı gördük. 14 Mayıs'ta iktidar değişirse bu zırtapozlar da Blood, Sweat & Tears gibi yok olup gidecekler mi?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

İklim Günlüğü

Karbon ayak izi nasıl aklanır? Elbette küresel iklim değişikliğinin birincil sebebi, yaklaşık iki yüz yıldır atmosfere saldığımız karbondiok...